پرورش بلدرچین گوشتی
پرورش بلدرچین گوشتی : در نوشته راهنمای جامع پرورش بلدرچین در مورد اصول اولیه پرورش بلدرچین ، مکان و شرایط مورد نیاز پرورش بلدرچین گوشتی و تخمگذار مختصرا صحبت کردیم.
در این مقاله سعی داریم آموزش های لازم جهت پروار کردن بلدرچین های گوشتی را به شما آموزش دهیم و در مقالات بعدی در مورد پرورش بلدرچین تخم گذار بحث خواهیم کرد.
بلدرچین با توجه به طبیعتی که دارد در هر مکانی و با هر شرایطی سازگار است. و شما در هر جای ایران که باشید می توانید کار پرورش بلدرچین را شروع کنید. این پرنده در عرض 40 الی 50 روز بالغ شده و آماده کشتار یا تخم گذاری میشود. وزن یک بلدرچین بالغ حدود 150 الی 220 گرم است.شما که هدفتان را بر روی گوشتی کردن بلدرچین ها گذاشتید، پس فرض می کنیم که قصد تخم گیری از آنها را ندارید و نر یا ماده بودن بلدرچین ها برای شما تفاوتی نخواهد داشت. پس مبنای کار را از اینجا شروع می کنیم که شما باید ابتدا مکان مورد نظر را تهیه و آماده کنید، سپس با خرید یک دستگاه جوجه کشی و با کیفیت و تعدادی تخم نطفه دار بلدرچین کار خودتان را شروع کنید.
فضای مورد نیاز و شرایط پرورش بلدرچین گوشتی
برای پرورش بلدرچین گوشتی حدود 2000 بلدرچین به 50 متر مکان نیاز دارید، مکان مورد نظر باید دارای سیستم تهویه، سیستم گرمایشی و سرمایشی و سیستم نور دهی و سیستم تامین رطوبت باشد. چون در صورت تغییر دما و رطوبت بلدرچین ها بیمار خواهند شد. برای سیستم تهویه می توانید از یک فن صنعتی ارزان و برای سیستم گرمایشی از یک هیتر ارزان صنعتی و برای سیستم سرمایشی سالن از یک کولر صنعتی استفاده کنید. و برای سیستم نور دهی نیز از چندین لامپ led کم مصرف می توانید استفاده کنید. برای تامین رطوبت داخل سالن می توانید از مه پاش های استاندارد و با کیفیت استفاده کنید.بهتر است مکان مورد نظر خارج از شهر باشد، چون هم کسی از بوی نامطبوع بلدرچین ها اذیت نمی شود و هم خود بلدرچین ها آرامش خواهند داشت چون بلدرچین ها به سر و صدای زیاد حساس هستند.
به ازای هر 30 بلدرچین یک دانخوری و یک آبخوری قرار دهید.
رعایت بهداشت در پرورش بلدرچین گوشتی بسیار ضروری می باشد چون هم برای سلامتی خودتان خوب است و هم سلامتی بلدرچین ها. شما که بیشتر روز را با بلدرچین ها سر وکار دارید باید محیط آنها را بسیار تمیز نگه دارید و به صورت مداوم فضولات آنها را پاک کنید تا هم بلدرچین ها از بیماری مصون بمانند و هم خود شما.
اکنون که شما فضای مورد نیاز را برای پرورش بلدرچین ها اماده ساخته اید، نوبت مرحله بعدی می باشد.
پرورش بلدرچین گوشتی را چگونه شروع کنیم؟
در این مرحله شما باید یک عدد دستگاه جوجه کشی ارزان و با کیفیت از یک شرکت معتبر خریداری کنید، برای شروع لازم نیست از دستگاه های غول پیکر که همزمان از 10 هزار عدد تخم جوجه کشی می کنند، استفاده کنید. می توانید دستگاهی بخرید که همزمان 200 الی 500 عدد تخم را جوجه کشی می کند. برای خرید تخم ها حتما حتما به محل فروشنده بروید و از خرید غیر حضوری جدا پرهیز کنید. حدالامکان از خود پرورش دهنده خریداری نمایید، چون پرورش دهنده ها در تشخیص تخم های نطفه دار تجربه دارند.حال که دستگاه جوجه کشی و تخم های نطفه دار شما آماده می باشد، می توانید تخم ها را درون دستگاه قرار دهید تا از آنها جوجه کشی کند.در ادامه مراحل پرورش بلدرچین گوشتی ادامه دهید. معمولا 17 روز طول می کشد تا جوجه ها از تخم بیرون بیایند. در طی این مدت شما می توانید فضای مخصوص جوجه ها را آماده کنید. چون جوجه ها به دما و نور حساس می باشند و تا دو هفته اول نور رسانی باید 24 ساعته باشد و دمای محیط آنها باید 37 درجه باشد. برای این منظور می توانید از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید.
برای 50 جوجه یک دان خوری و یک آب خوری در نظر بگیرید . هر چهار روز باید 5 درجه از دمای محیط کاسته شود تا زمانی که دما به 25 درجه برسد. در دو سه روز اول باید به جوجه ها آب و شکر بدهید.
پس از اینکه دو هفته از سن جوجه ها گذشت می توانید آنها را به سالن اصلی منتقل کنید، در سالن اصلی می توانید شب ها لامپ ها را خاموش کنید و دمای محیط باید روی 21-25 درجه تنظیم شود. هم سیستم تهویه باید همیشه روشن باشد.
اکنون دو هفته از عمر جوجه ها گذشته است، آنها به چهار هفته زمان نیاز دارند تا به یک بلدرچین بالغ تبدیل شده و آماده فروش شوند.
مشاهده پست مشابه : طرح توجيهي پرورش شترمرغ