پرورش بلدرچین

بازدید :115
شنبه 14 اسفند 1400زمان :12:51
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بلدرچین از جمله منابع پروتئینی است که آرام آرام جای خود را در سفره های ایرانی باز می کند و تولید آن در کشور روز به روز افزایش می یابد. ویژگی های استثنایی بلدرچین و سودآوری تولید آن موجب جلب توجه پرورش دهندگان طیور شده است.

بلدرچین یکی از پرندگانی است که گوشت آن طعم بسیار لذیذی دارد و علاوه بر این بسیار هم مقوی می ‌باشد. تقاضا برای مصرف گوشت بلدرچین در سالیان اخیر زمینه را برای یک کسب و کار جدید آماده کرده است و آن پرورش بلدرچین است. قطعا برای شروع هر کاری باید با شرایط و مزایا و معایب آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید در آن زمینه موفق شوید.چه زمانی برای پرورش بلدرچین در خانه اقدام کنیم؟

بهترین زمان برای خرید بلدرچین های بالغ فصل بهار است چون بلدرچین ها در فصل بهار و تابستان تخم گذاری می کنند. ولی اگر می خواهید جوجه بلدرچین خریداری نمایید، بهتر است آنها را در اسفند ماه خریداری نمایید تا زمان رسیدن بهار کاملا بالغ شده و شروع به جفت گیری و تخم گذاری نمایند. هم چنین می توانید با خرید تعدادی تخم نطفه دار و ساخت یا اجاره یک دستگاه جوجه کشی، خودتان مستقیما از آنها جوجه کشی کنید، دوره جوجه کشی بلدرچین ها 17 روز می باشد و 45 روز طول می کشد تا کاملا بالغ شده و شروع به تخم گذاری نمایند، بنابراین بهترین زمان برای خرید تخم نطفه دار و خرید دستگاه جوجه کشی اسفند ماه می باشد.بهتر است ابتدا از تعداد کم شروع کنید!

شما در یک اتاق 12 متری حدود 800 بلدرچین تخم گذار تعبیه می کنید بلدرچین ها در قفسه های مخصوص بلدرچین تخم گذار جایگذاری می شوند.با یک انباری 12 متری (3*4) شروع می کنیم. محل پرورش بلدرچین در شب باید تاریک و بدون هیچگونه روشنایی باشد.

تعداد 8 قفس در آن جای می گیرد 2 تا سری 4 طبقه ای در هر قفس 100 بلدرچین می باشد که جمعا 800 بلدرچین خواهید داشت. توجه داشته باشید اگر به راهنمایی های ما و مشاوره کارشناس دامپزشکی مربوطه توجه داشته باشید بالای 90 درصد بلدرچین ها تخم گذاری می کنند. یعنی بالاتر از 750 تخم بلدرچین در روزقفس ها باید به گونه ای طراحی شوند که دان خوری ها بیرون قفس تعبیه شده باشد. همچنین سیستم آبخوری قفس ها باید مجهز به نیپل فنجان دار باشد که به طور اتوماتیک پر از آب شود. در این سیستم نهایت بهداشت رعایت شده است و از شیوع بیماری جلوگیری می کند.

شما با این سیستم آبخوری پیشرفته جلوی 50 % از بیماری هایی که از طریق ظرف آب کثیف و مانده منتقل می شود را می گیرید. از مزایای دیگر این سیستم آبخوری این است که هیچگاه زمانی صرف آب دادن به بلدرچین ها نمی کنید به طور اتوماتیک با مصرف هر قطره آب دوباره فنجان پر می شود.

در طراحی این قفس ها باید شیبی لحاظ شود که به محض اینکه بلدرچین تخم می گذارد تخم ها به داخل جا تخمی مخصوص منتقل شود و مجبور نباشید در قفس را باز کرده و تخم‌ها را از درون قفس جمع کنید.

پرورش بلدرچین

کف قفس ها طوری خاصی وجود دارد که چلغوز بلدرچین از داخل سوراخ های آن بیرون می آید و در سینی که زیر هر قفس وجود دارد می ریزد. با این حساب هیچگاه زیر پاهای بلدرچین کثیف و آلوده به میکروب نمی باشد و همیشه تمیز است و جلوی یکی از عوامل مهم بیماری زا در طیور که تجمع میکروب زیر پاهای آنان است را می گیرد.

فقط کافی است روی سینی روزنامه پهن کنید و هفته ای یک بار روزنامه را عوض کنید. با این حال باور کنید که اگرآن انباری کنار اتاق خود شما نیز باشد هیچگاه بویی از بلدرچین شما را آزار نمی دهد.

این فضولات کود مناسبی برای کشاورزی می باشند. همچنین به دلیل دمای بالای بدن بلدرچین به جز در روزهای آغازین تولد جوجه ها شما در هیچ یک از فصول نیاز به سیستم گرمایشی ندارید و تنها باید سیستم تهویه در مکان نگهداری قرار دهید.

بلدرچین های سالم را برای تخم گذاری انتخاب کنید.

فرقی ندارد که شما بلدرچین ها را از دسته خود یا از سایر پرورش دهندگان بلدرچین انتخاب می کنید، سالم ترین بلدرچینی که می بینید یا پیدا می کنید را انتخاب کنید. خصوصیات بلدرچین سالم را در زیر آورده ایم :

قفس ها باید به گونه ای طراحی شوند که دان خوری ها بیرون قفس تعبیه شده باش

مکان پرورش بلدرچین چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

اگر قصد پرورش بلدرچین در پشت بام و یا حیاط خانه را دارید، باید برای آنها قفس تهیه نمایید چون بلدرچین ها قادر به پرواز و فرار هستند. هم چنین در قفس آنها باید دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد. شب ها برای اینکه خواب راحتی داشته باشند می توانید بر روی قفس آنها پرده بکشید. لطفا توجه فرمایید که بلدرچین ها پرندگانی حساس هستند و با صداهای دلخراش و ترسناک دچار استرس شده و سرعت رشد و تخم گذاری آنها را کاهش خواهد داد.

اگر در نزدیکی منزل شما صدای سگ شب ها زیاد است و یا اینکه خانه تان نزدیک خیابان است و صدای ناهنجار بوق ماشین ها دائما به گوش می رسد. بهتر است آنها را در مکانی سر بسته مانند زیر زمین خانه یا انباری بلا استفاده پرورش دهید چون با این کار از میزان صدا کاسته خواهد شد و در برابر سرما و گرما نیز تا حد زیادی محفوظ خواهند ماند.



مشاهده پست مشابه : طرح توجيهي پرورش شترمرغ
بازدید :267
شنبه 7 اسفند 1400زمان :22:27
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پرورش بلدرچین گوشتی

پرورش بلدرچین گوشتی : در نوشته راهنمای جامع پرورش بلدرچین در مورد اصول اولیه پرورش بلدرچین ، مکان و شرایط مورد نیاز پرورش بلدرچین گوشتی و تخمگذار مختصرا صحبت کردیم.

در این مقاله سعی داریم آموزش های لازم جهت پروار کردن بلدرچین های گوشتی را به شما آموزش دهیم و در مقالات بعدی در مورد پرورش بلدرچین تخم گذار بحث خواهیم کرد.

بلدرچین با توجه به طبیعتی که دارد در هر مکانی و با هر شرایطی سازگار است. و شما در هر جای ایران که باشید می توانید کار پرورش بلدرچین را شروع کنید. این پرنده در عرض 40 الی 50 روز بالغ شده و آماده کشتار یا تخم گذاری میشود. وزن یک بلدرچین بالغ حدود 150 الی 220 گرم است.شما که هدفتان را بر روی گوشتی کردن بلدرچین ها گذاشتید، پس فرض می کنیم که قصد تخم گیری از آنها را ندارید و نر یا ماده بودن بلدرچین ها برای شما تفاوتی نخواهد داشت. پس مبنای کار را از اینجا شروع می کنیم که شما باید ابتدا مکان مورد نظر را تهیه و آماده کنید، سپس با خرید یک دستگاه جوجه کشی و با کیفیت و تعدادی تخم نطفه دار بلدرچین کار خودتان را شروع کنید.

فضای مورد نیاز و شرایط پرورش بلدرچین گوشتی

برای پرورش بلدرچین گوشتی حدود 2000 بلدرچین به 50 متر مکان نیاز دارید، مکان مورد نظر باید دارای سیستم تهویه، سیستم گرمایشی و سرمایشی و سیستم نور دهی و سیستم تامین رطوبت باشد. چون در صورت تغییر دما و رطوبت بلدرچین ها بیمار خواهند شد. برای سیستم تهویه می توانید از یک فن صنعتی ارزان و برای سیستم گرمایشی از یک هیتر ارزان صنعتی و برای سیستم سرمایشی سالن از یک کولر صنعتی استفاده کنید. و برای سیستم نور دهی نیز از چندین لامپ led کم مصرف می توانید استفاده کنید. برای تامین رطوبت داخل سالن می توانید از مه پاش های استاندارد و با کیفیت استفاده کنید.بهتر است مکان مورد نظر خارج از شهر باشد، چون هم کسی از بوی نامطبوع بلدرچین ها اذیت نمی شود و هم خود بلدرچین ها آرامش خواهند داشت چون بلدرچین ها به سر و صدای زیاد حساس هستند.

به ازای هر 30 بلدرچین یک دانخوری و یک آبخوری قرار دهید.

رعایت بهداشت در پرورش بلدرچین گوشتی بسیار ضروری می باشد چون هم برای سلامتی خودتان خوب است و هم سلامتی بلدرچین ها. شما که بیشتر روز را با بلدرچین ها سر وکار دارید باید محیط آنها را بسیار تمیز نگه دارید و به صورت مداوم فضولات آنها را پاک کنید تا هم بلدرچین ها از بیماری مصون بمانند و هم خود شما.

اکنون که شما فضای مورد نیاز را برای پرورش بلدرچین ها اماده ساخته اید، نوبت مرحله بعدی می باشد.

پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین گوشتی را چگونه شروع کنیم؟

در این مرحله شما باید یک عدد دستگاه جوجه کشی ارزان و با کیفیت از یک شرکت معتبر خریداری کنید، برای شروع لازم نیست از دستگاه های غول پیکر که همزمان از 10 هزار عدد تخم جوجه کشی می کنند، استفاده کنید. می توانید دستگاهی بخرید که همزمان 200 الی 500 عدد تخم را جوجه کشی می کند. برای خرید تخم ها حتما حتما به محل فروشنده بروید و از خرید غیر حضوری جدا پرهیز کنید. حدالامکان از خود پرورش دهنده خریداری نمایید، چون پرورش دهنده ها در تشخیص تخم های نطفه دار تجربه دارند.حال که دستگاه جوجه کشی و تخم های نطفه دار شما آماده می باشد، می توانید تخم ها را درون دستگاه قرار دهید تا از آنها جوجه کشی کند.در ادامه مراحل پرورش بلدرچین گوشتی ادامه دهید. معمولا 17 روز طول می کشد تا جوجه ها از تخم بیرون بیایند. در طی این مدت شما می توانید فضای مخصوص جوجه ها را آماده کنید. چون جوجه ها به دما و نور حساس می باشند و تا دو هفته اول نور رسانی باید 24 ساعته باشد و دمای محیط آنها باید 37 درجه باشد. برای این منظور می توانید از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید.

برای 50 جوجه یک دان خوری و یک آب خوری در نظر بگیرید . هر چهار روز باید 5 درجه از دمای محیط کاسته شود تا زمانی که دما به 25 درجه برسد. در دو سه روز اول باید به جوجه ها آب و شکر بدهید.

پس از اینکه دو هفته از سن جوجه ها گذشت می توانید آنها را به سالن اصلی منتقل کنید، در سالن اصلی می توانید شب ها لامپ ها را خاموش کنید و دمای محیط باید روی 21-25 درجه تنظیم شود. هم سیستم تهویه باید همیشه روشن باشد.

اکنون دو هفته از عمر جوجه ها گذشته است، آنها به چهار هفته زمان نیاز دارند تا به یک بلدرچین بالغ تبدیل شده و آماده فروش شوند.

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 2
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1
  • بازدید ماه : 16
  • بازدید سال : 50
  • بازدید کلی : 2144
کدهای اختصاصی